Att välja hundAtt välja hund  

När det kommer till det allra första hundköpet är det viktigt att man har läst på ordentligt. Många hundraser kan vara lockande för synen, men det är inte alla egenskaper hos varje hundras som gör sig gott i alla familjer.

Genom att vara väl förberedd och veta vad man letar efter kan man undvika tråkiga situationer i framtiden. En hund är en  photo-1472057529714-3f679372f673kamrat och familjemedlem som lever väldigt många år och det bästa man kan göra för sig själv och för hunden är att se till att man kan leva upp till den livsstil som hunden behöver. Har man redan livsstilen som vardag är det betydligt lättare än att försöka ändra sin vardag i efterhand.

Med detta menas inte att man ska välja bort en hundras enbart efter vilka egenskaper hunden har, men för att få ut det mesta av din och hunden tid framöver gör man rätt i att vara påläst.

Vilken hundras man väljer är högst individuellt, men det är vanligt att man väljer en hund som speglar ens egen livsstil och personlighet. Om man inte har mycket tid för långa promenader, eller på annat sätt är förhindrad är det inte en bra idé att välja en hundras med mycket energi och behov av att få ordentligt med motion, likaväl som det kan vara bra att fundera över om en tax är ett bra alternativ för den som önskar en joggingpartner för långa sträckor.

Alla hundar, oavsett ras, behöver daglig motion i form av promenader, men det är också viktigt att man kan tillgodose hundens behov av att stimuleras och utvecklas intellektuellt.

photo-1468345096048-fdb10393b472Nuförtiden finns det mängder av hemsidor som erbjuder hjälp och råd när det handlar om att välja hundras så man inte ska känna att man har gjort ett val där hunden inte får utvecklas och få det den behöver för att kunna må bra.

Det är dock inte enbart hundens energi eller motionsbehov som spelar en stor roll utan man bör även se till hundens storlek och det utrymme man har möjlighet att erbjuda. En stor hund behöver ett stort utrymme, så att skaffa en schäfer när man bor på en liten yta är inget att rekommendera.