Rätt klädd för hundaktiviteter

En hund behöver sysselsättas och tränas för att må bra. Det betyder inte att man måste spendera flera timmar på en tävlingsbana men vardagslydnad mår alla hundar bra av. Oavsett vad man ska träna med sin hund är det dock klokt att vara rätt klädd.

Bra friluftskläder

Om man ska ut i skogen med hunden eller kanske köra ett rejält träningspass är det inte fel att bära friluftskläder. Hos https://www.garphyttan.com/ finns ett stort sortiment i flera storlekar och modeller. Det gör att alla kan finna kläder som passar. Friluftskläderna håller en torr om det regnar, och de finns i tjockare eller tunnare material beroende på väder och årstid.

Kläder för agility

När man tävlar eller tränar i agility finns det inte riktigt några krav på vilka kläder man ska bära utan man får delta klädd i stort sett hur som helst. Sker tävlingen utomhus på sommaren är det många som har linne, t-shirt och shorts på sig. Tävlar man inne under vintern kan långärmat och långbyxor vara ett bättre val. Det som är klokt att tänka på är att man har bra skor på fötterna. Man måste kunna springa med sin hund och röra sig fort när så krävs.

Klädsel på hundutställning

På en hundutställning är klädselreglerna generellt sett mer strikta. Där ska man visa fram sin hund så bra som möjligt. Om man har en ljus hund är mörka kläder ett bättre val eftersom att hunden träder fram bättre. Tvärtom är det givetvis om man har en mörk hund. Överlag är kjol, långbyxor och en finare tröja eller kavaj det man bär på utställning. Ju större och finare utställningen är, desto mer krav ställs det på hundägarens kläder.