Farligt i hemmet för hundar

Har du nyligen skaffat en hund? Grattis! Hundar är mycket omtyckta husdjur, och är därför vanliga i de flesta delar av världen. Om du nyligen har skaffat hund vet du säkert att det finns en hel del saker att tänka på innan, i samband med och efter ett hundköp. När hunden väl har kommit till sitt nya hem, är det viktigt att du har kontrollerat så att inget som kan vara farligt för hunden står framme. Här får du mer information om farliga saker för hundar och tips på hur du kan gömma undan det för hunden.

Det här kan vara farligt för hunden

pet food in circle stainless bowl

Det finns några saker i hemmet som, precis som för människor, kan vara farligt för ditt husdjur. För en så bra säkerhet för hunden som möjligt bör du tänka på att inte lämna levande ljus tillsammans med en hund. Undvik också att köpa starka rengöringsmedel, eller åtminstone att låta dem stå framme. Vad gäller Farlig mat för hunden finns det flera saker som du bör undvika att ge hunden. Det gäller till exempel choklad och kakao, deg, lök, nötter samt russin och vindruvor. Kom också ihåg att vissa blommor och växter kan vara giftiga för hundar. Kolla upp vilka växter det gäller och ställ dem utom räckhåll för hunden.

Göm undan farliga produkter i skåp

Vissa saker och produkter i hemmet behöver vi, eller vill vi väldigt gärna, ha kvar trots att en hund bor i hemmet. Ett tips för dessa produkter är att gömma undan dem bakom dörrar. Det kan handla om köksskåp med dörrar, badrumsmöbler med dörrar eller hyllor och skåp med dörrar. Om du vill ha kvar en växt trots att den kan vara giftig för hunden kan du till exempel hänga upp den i en ampel. Alternativt kan du placera den på en hög hylla där hunden garanterat inte kommer åt den. Med lite fantasi kan du hundsäkra ditt hem och behöver således inte göra dig av med allt som är farligt för din nya vän.