Försäkra din hund  

Att försäkra sin hund är A och O för att vara väl förberedd om en olycka skulle vara framme. Veterinärvården för hundar är hyfsat dyr även med försäkring så att vara utan kan ge mycket tråkiga konsekvenser.


En försäkring för en hund fungerar på precis samma sätt som en försäkring för en bostad eller en personförsäkring. photo-1470129905980-2fecd5297c1bFörsäkringen är till för att hjälpa till när hunden behöver vård eller har skadat sig ordentligt och det är därför väldigt nödvändigt att ha. Tack vare en hel- eller grundligt täckande försäkring kan du vara säker på att du alltid kan erbjuda djuren den vård som situationen kräver, utan att behöva prioritera bort eller behöva utesluta viktig vård på grund av alldeles för höga kostnader.

Som hundägare har man ett ansvar för en annan levande varelse och precis som med alla djur behöver hunden hjälp för att inte råka illa ut. Ett djur som enbart vistas inomhus eller i bur behöver också en försäkring, men risken för att råka ut för allvarliga olyckor är vanligtvis betydligt mindre. För en hund finns skogar, vatten, storstäder och trafik vilket ger möjlighet till många olika former av olyckor som kan vara framme.

Vilken typ av försäkring och vilket försäkringsbolag man väljer är mycket individuellt och genom att försäkra sitt djur via samma försäkringsbolag där man t.ex. har hemmet och bilen brukar man kunna få ta del av olika samlingsrabatter.

photo-1471068062839-e1e03ed2e6c9Har du svårt att veta vilken typ av försäkring för din hund eller vill se det olika priserna så finns det många olika jämförelsesidor att välja mellan. Innehållet i försäkringen kan variera kraftigt beroende på vilket bolag du vänder dig till, precis på samma sätt som försäkringarna kan ha exakt samma innehåll men totalt olika kostnader. Vad som fungerar bäst för dig och din hund kan bara du avgöra, men det är viktigt att tänka på att försäkringen täcker upp för er typ av livsstil. En hund som är ute mycket i skog och mark, kanske följer med på vandringar och lever ett generellt stort uteliv kan behöva en betydligt mer täckande försäkring än hunden som föredrar hemmamys och småpromenader.