Slå inte din hund

Har du skaffat valp och vet inte riktigt hur du ska gå tillväga för att uppfostra den? Många som köper valp tycker nästan att det är som att ha småbarn. Det kräver ganska mycket och det blir en hel del spring på nätterna och fixande med att få hunden rumsren. Dessutom väcker inköpet en del frågor kring uppfostran. Det finns många olika skolor när det gäller att uppfostra hundar. Här ska vi titta närmare på hur man kan tänka.

Den gamla skolan

Förr i tiden var det väldigt vanligt att man var hårdhänt med sin hund. Man menade att man behövde tydligt och bestämt visa vem som bestämde och att det skulle ske med våld för att hunden skulle förstå. I vissa fall ledde det till misshandlade hundar. Detta sätt att uppfostra sina hundar kan verka självklart och effektivt men numera finns det många som ifrågasätter det. Vi skulle aldrig kunna tänka oss att slå våra barn så varför skulle vi slå våra hundar?

Den nya skolan

Nyare teorier om hur man uppfostrar en lydig och trygg hund handlar mer om uppmuntran och att förstärka positivt beteende, snarare än att bestraffa dåligt beteende med våld. Förutom jobbet med uppfostran finns det en del annat jobb som tillkommer när man har hund. När man blir äldre och barnen flyttar ut är det många som har skaffat hund. Ska man flytta blir det en del jobb med att städa bort hundhåren. billig flyttstädning Kristianstad finns för den som bor där. Passa på att ta hjälp med städningen, det underlättar mycket.